TRABZON / ORTAHİSAR - Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Anadolu'da Türk şirinin öncüsü olan halk şairimiz Yunus Emre'nin şiirlerinde kullandığı ve "Gönül Çalab'ın Tahtı" adlı "Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğe" içinde yer alan kelimelerden bir afiş çalışması hazırladık. Oluşturulan eserler arasından olul birincisini seçtik.

Öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve önemli eserlerini tanıması, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmesi, milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmesi gibi oldukça güzel amaçlar için yüretmekte olduğumuz "Dilimizin Zenginlikleri" projesinin aralık ayı etkinliğinde okul birincisi seçilen afişimiz 8/E sınıfından Bahanur ÖZCAN adlı öğrencimize ait.

"Sözlük Özgürlüktür" diyor, çalışmalarımıza aynı inanç ve azimle devam ediyoruz...

26-12-202326-12-2023

Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 11.01.2024 14:19 - Görüntülenme: 131