T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu

Hafızlık ve Yabancı Dil Programı

HAFIZLIK  PROGRAMI

 

"DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE YAPILAN DENETİMLERDE ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJEMİZ A SINIFI OKULLAR LİSTESİNE ALINMIŞTIR."

Listeleri görmek için tıklayınız.

Biz Kimiz?

 Hafızlık Eğitimi İle Örgün Eğitimi Birlikte Devam Ettirerek Yoğun Hafızlık Çalışması Yanında Örgün Eğitime Ara Vermeden Çalışmalarını Sürdüren Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokuluyuz.

 

Hafızlık Yapan Öğrencilerin Ortaokulda 1 Yıl Dondurma Hakkı Kullanılacak mı?

 İlk öğretim Kurumları yönetmeliğinin 32/3 maddesinin sağladığı imkan ile hafızlık öğrencilerinin sene kaybı yaşamadan 1 sene dondurma hakkı bulunmaktadır.  Bizler bu hakkı 6.  sınıfta kullanacağız. Sene sonunda okul idaresi tarafından yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilerimiz 7. Sınıfa geçmiş olacaktır.

 

Sosyal Etkinlikler Var mı?

 Sosyal etkinlik tüm  bireylerin  yoğun  çalışma  temposu  içerisinde ihtiyaç duyduğu bir alandır. Hafızlık ve okul disiplini içerisinde yoğun  çaba  harcayan  öğrencilerimize  boş  zamanlarında  musiki kursları, ebru kursu, bilişim sınıfı  gibi  sosyal  etkinlik  alanları  aktif  hale  getirilmiştir.  Bununla beraber gerek il içi gerekse il dışı geziler, kamplar yaparak öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmayı hedefliyoruz.

 

Hafızlık Hangi Sınıfta Başlayıp Hangi Sınıfta Bitiyor?

 Hafızlık  temel  eğitimi  5.  sınıfta  başlamaktadır.  Öğrencilerin  kabiliyetlerine  göre  6.  sınıfın  sonunda  veya  7.  sınıfın  ortasında  hafızlıkları tamamlanmaktadır. Her öğrencinin algı ve öğrenme hızı aynı olmadığından başlangıç ve bitiş tarihlerinin aynı olması pek mümkün görünmemektedir. Bu durumu göz önüne alarak LGS başarısını  yüksek  tutmaları  amacıyla  7.sınıfın  başında  veya  sonunda hafızlığın bitirilmesi ana hedeftir.

 

Başvuru Koşulları Nelerdir?

 İlkokul  4.Sınıfta  okuyan  tüm  öğrencilerimiz  başvuruda  bulunabilirler.  Başvurusu  alınan  öğrenciler  4.sınıfı  kapsayan  bir  seviye tespit sınavına tabi tutulurlar. Sınav tarihi okulumuzun web sayfasından duyurulacaktır. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz üze-rinden okullara gönderilecek olan proje uygulama takviminde de bütün sınav aşamalarının tarihleri ile ilgili bilgi verilecektir. Sınav sonuçlarına  göre  en  yüksek  puandan  en  düşüğe  doğru  yapılan sıralamada  kontenjan  dâhilinde  öğrenciler  uyum  eğitimine  dâhil edilir.

 

Uyum Eğitimi Nedir?

 Uyum  eğitimi,  sınav  neticesinde  kabul  edilen  öğrencilerin  kayıt dönemine kadar gözlendiği, Kur'an eğitimine meyli ve isteği, ortama uyumu gibi hususların değerlendirildiği Kuran Kursunda geçen hazırlık dönemidir. Bu eğitim neticesinde mülakatla belirlenen adaylar için kesin kayıtlar eylül ayında yapılmaktadır.

 

Hafızlık Eğitiminin Takibi Nasıl Yapılmaktadır?

 Hafızlık takip sistemimiz müftülüğümüze bağlı Hafızlık Takip Komisyonu  tarafından  yapılmaktadır.  Komisyon,  öğrencileri  gerek kursa alınırken gerek hafızlık yaparken sistemli bir şekilde takip etmekte,  öğrencilerin  hafızlığa  ne  zaman  başlayacağına  karar vermekte  ve  hafızlık  esnasında  sergiledikleri  performansı  takip ederek düzenli bir şekilde velilerimize aktarmaktadır.

 

Hafızlıklarını Tamamlayan Öğrencilere Yönelik Programlarınız var mı?

 Hafızlığı  bitiren  öğrencilerimizin  hafızlıklarını  sağlatmakla birlikte  okul  derslerine  ağırlık  vererek  LGS'de  iyi  bir  puan almalarına yardımcı olacağız.

 

Öğrenciler Yatılı mı Olacak, Evci Olup Servis mi Ayarlanacak?

 Öğrencilerimizin ilkokula erken yaşta başlamaları ve 4.sınıftan sonra hafızlık eğitimine alınmaları dolayısıyla hafızlık eğitiminin başlangıcı takriben 10 yaşına tekabül etmektedir. Öğrencilerimizin  yaşlarının  küçük  olması  yatılı  olmalarını  zorlaştırmakta ve  yatılıya  adaptasyonda  zorluk  meydana  getirmektedir.  Bu durum da zaman ve verim kaybına sebep olmaktadır. Bundan dolayı 5.sınıf öğrencilerimizin isteklerine göre servisle gelmeleri veya yatılı kalmaları, 6. sınıfı da kayıt dondurarak duruma göre servisle gitmeleri sağlanacaktır.

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2019 - Güncelleme: 12.04.2023 14:46 - Görüntülenme: 3309
  Beğen | 25  kişi beğendi