Rehberlik Motivasyon

Okulumuzun düzen ve intizamının daha iyi ve devamlı bir şekilde olması için kurallar hakkında ara ara bilgiler verilmektedir. Görseller ve yazılar yorumlanmakta, okul içerisinde asılı olan kurallar çocuklara tek tek anlatılıp değerler hatırlatılıp ahlak ve davranış ilişkisinin önemi hep vurgulanmaktadır.

2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrencilerle uyum çalışmaları yapıldı. 5.sınıflar tek tek gezilerek öğrencilerle tanışıldı, okulun tüm birimleri gezilerek tanıtıldı, okul ve sınıf kurallarından bahsedildi. Rehberlik servisi tanıtımı yapıldı, istedikleri zaman rehberlik servisine başvurabilecekleri belirtildi. 6. , 7. ve 8. sınıflarda yeni gelen öğrenciler tespit edildi ve bu öğrencilerle birebir görüşmeler yapılmaya devam ediyor.

Okulumuzda öğrencilerimizin tiyatro etkinliği ile ilgili yeteneklerini ön plana çıkarmak ve özgüvenlerini artırmak amacıyla akran zorbalığı ile ilgili tiyatro yarışması düzenleniyor. Yarışmaya bütün sınıflardan iştirak edenler oluyor ve sonunda akran zorbalığı tiyatro etkinliği için bir grup seçiliyor. Okulumuzun sene sonunda yapacak olduğu yıl sonu etkinliğinde tiyatro grubumuz da kendi sunumunu sergiliyor. Böylece öğrencilerimizin hem kendine güvenleri ortaya çıkıyor hem de akran zorbalığı ile ilgili yanlışı ya da doğruyu ayırt etmelerine yardımcı olunuyor.