Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Projesi

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Yoğunlaştırılmış Dil Programı Uygulayan İmam Hatip Ortaokulları Projesi kapsamında 5-6-7. sınıflar İngilizce Kazanım Değerlendirme Sınavı Türkiye genelindeki okullarla eş zamanlı olarak okulumuzda da uygulandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Yoğunlaştırılmış Dil Programı Uygulayan İmam Hatip Ortaokulları Projesi kapsamında 5. sınıflar İngilizce Sene Başı Seviye Tespit Sınavı Türkiye genelindeki okullarla eş zamanlı olarak okulumuzda da uygulandı.

Haz

İngilizce öğretmenlerimiz Serpil Uzun ve Burcu Kumru Ak rehberliğinde düzenlenen İngilizce yıl sonu programda şarkılar ve tiyatrolar yer aldı. Büyük emek vererek programa hazırlanan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği Yoğunlaştırılmış Dil Programı Uygulayan İmam Hatip Ortaokulları Projesi kapsamında 5 ve 6. Sınıflar İngilizce Yıl Sonu Kazanım Değerlendirme Sınavı Türkiye genelindeki okullarla eş zamanlı olarak okulumuzda da uygulandı.

5A sınıfı İngilizce dersi ödev artısı en çok olan öğrenciler çikolata ile ödüllendirildiler. Öğrencilerimizin motivasyonunu artırmayı hedefleyen İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.

7E Seçmeli Yabancı Dil dersinde İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu "should" "shouldn't" konusunu etkinliklerle pekiştirdi.

7C sınıfı öğrencileri "Touch And Go" adlı kelime oyununu oynayıp, eğlenerek kelime öğrendiler. Çalışma için İngilizce Öğretmenimiz Köksal Yazıcı'ya teşekkür ederiz.

5.sınıflarda 2. ünite kelimelerini "Wordwall" etkinliği ile sonlandıran İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz Seçmeli Yabancı Dil dersinde fiillerin present(şimdiki zaman) ve past(geçmiş zaman) hallerini tekrar etti. İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen MUTLU fiilin 1. ve 2. hallerini söyler. Öğrenci fiilin 1. halini duyuyorsa present kağıdına, 2. halini duyuyorsa past kağıdına ayak basar. Çalışma için öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ekm

8F sınıfı öğrencileri ile İngilizce dersinde "Listen-Delete" etkinliği yaptık. Öğrenciler "Friendship ve Teen Life" ünitelerine ait duyduğu kelimeyi bulup sildi. Etkinlik için İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Ekm

Seçmeli yabancı dil dersinde öğrenciler 2. üniteye dair(sports) öğrendikleri kelimeleri tahtaya yazdılar. Etlinlik için İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Ekm

Seçmeli yabancı dil dersinde 2. ünite hakkında yazdığımız soru- cevap tekniğini rap müziğe uyarladık ve söyledik. Öğrencilerimizin büyük bir ilgiyle katıldıkları bu etkinliği düzenleyen İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Ekm

"Dictionary Challenge(Sözlük Savaşı)" adlı oyunla 7E yabancı dil ağırlıklı sınıfımızla eğlenceli vakit geçirdik. Öğrencilere görmüş oldukları ünitelere dair orta düzey kelimeler telaffuz edilir ve öğrenci sözlükte duyduğu kelimeyi arayıp bulur. Hızlı olan öğrenci kelimeyi bulduğunda ayağa kalkar ve tüm sınıfa anlamıyla beraber söyler. Böylelikle öğrenciler hem kelime tekrarı yapmış olur, hem kelimenin telaffuzunu duyar, hem de sözlük kullanma alışkanlığı edinir. Bu güzel etkinlik için İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Ekm

7E yabancı dil ağırlıklı sınıf öğrencileriyle 2. üniteye dair sporları pekiştirmek için oyun oynandı. Bireysel oynanan sporlar( individual sports); team sports(takım sporları); indoors(kapalı alanda yapılanlar); outdoors(açık alanda yapılanlar) olarak başlıkları tahtaya yapıştırıldı. Herbir spor uygun olan kategorilerin altına yazıldı. Eğlenerek öğrenmeye devam ediyoruz. Etkinlik için İngilizce Öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.

Ekm

7-E yabancı dil ağırlıklı sınıfında "Appearance and Personality" adlı üniteye ait sıfatlar eğlenerek tekrar edildi. Bu güzel çalışması için öğretmenimiz Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz.