T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

TRABZON-ORTAHİSAR BAHÇECİK İMAM HATİP ORTAOKULU

      AÇILIŞ TARİHİ:2012

                  Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yer alan okulumuz Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu 2012-2013 eğitim- öğretim yılında öğretime başlamış, velilerimizin yoğun ilgisi ve kurucularımızın gayretiyle güzel işler başarmış ve bugün Trabzon'un en başarılı okullarından birisi olmuştur.

           Ferah, sessiz ve güzel bir konuma sahip olan okulumuza ulaşım araçları ile kolayca ulaşmak mümkündür. Bugün 29 derslik, 662 öğrenci,  alanında uzman, genç ve dinamik öğretmen kadrosu ile eğitim - öğretime devam eden okulumuz bir aile sıcaklığı ile öğrencilerini kucaklamakta, " Geleceğiniz İçin Geleceğiniz Okul" sloganıyla hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

           Vizyonumuz:

           Sorup, sorgulayan, düşünüp, eleştiren, ileriyi bugünden görüp, tasarlayan, yaptığı her işten zevk alıp, ülkemizin ve insanlığın geleceğinde olumlu manada katkı sağlayacak, bir nesil; (Asım'ın Nesli) yetiştirmek.

            Misyonumuz:

Milli ve manevi değerlerimize bağlı, geçmişinden aldığı güçle geleceğini inşa eden, "Yaratılanı, Yaradan'dan ötürü" seven, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla hareket eden, vatanına, milletine ve Yüce İslam dinine hizmetkâr olan ve erdemli insan yetiştirebilmenin derdiyle dertlenmiş, vefakar kişilerin yer aldığı bir kurum olmak.

           İmam hatip ruhunun zengin kültürü ile birlikte titiz akademik çalışmaların, samimi dostlukların ve yenilikçi bir eğitim anlayışının egemen olduğu okulumuza 2020- 2021 eğitim- öğretim yılında siz sevgili öğrencilerimizi de bekliyoruz.

           Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesinin uygulandığı okulumuzda İngilizce ağırlıklı sınıflarda ülkemizin her alanda ihtiyacı olan nitelikli bir nesil yetiştirme gayretindeyiz.  

           Sınıflarının tamamında etkileşimli tahta bulunan okulumuzda çocuklarımız, gerekli tüm donanıma sahip fen laboratuvarı, robotik kodlama ve bilgisayar atölyesi sayesinde teknolojiyi etkin kullanıyor. Spor salonu, görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım atölyelerindeki etkinlikler ile de spor ve sanatla ilgilenerek büyüyorlar.

           Öğrencilerimizin sadece zihinsel yönden değil aynı zamanda bedensel yönden de gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu amaca hizmet etmek üzere basketbol, voleybol ve futbol sahalarımız; badminton,  bocce, dart ve masa tenisi oyun alanlarımız; ata sporumuz güreşi nesilden nesile devam ettirebilmek amacıyla da düzenlemiş olduğumuz bir güreş salonumuz mevcuttur.

           Tüm hijyen şartlarının sağlandığı beslenme dostu yemekhanemizde ve okul kantinimizde sağlıklı yiyeceklerle beslenen öğrencilerimiz " Beyaz Bayrak" sertifikalı okulumuzda öz saygısı, öz güveni yüksek bireyler olarak yetişmektedir.

           Eğitimde gelişime ve değişime öncülük eden okulumuzda öğrencilerimizin her anını verimli bir şekilde geçirebilmesi için zekâ oyunu oynama alanlarımız bulunmaktadır. Öte yandan öğrencilerimize her türlü kaynaktan diledikleri zaman yararlanabilecekleri, zengin kaynak çeşitliliğine sahip, kapsamlı kütüphanemiz ile de mutlu ve güvenli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Öğrencilerimize kitap sevgisi aşılamaya çalışıyor; onları sık sık kitaplar, yazarlar ve fuarlar ile buluşturuyoruz. Sanatsal ve kültürel yayınları takip ediyor , "Erguvan" adlı okul dergimizi her yıl okurlarıyla buluşturuyoruz.

         Okul duvarlarımızı tarihe yön vermiş şahsiyetler ve çeşitli görseller ile süslüyor, renklendiriyoruz. Tüm bunların yanı sıra beceri atölyemizde Halk Eğitim Merkezi destekli ebru, ney, bağlama ve halk oyunları kursları düzenliyor; öğrencilerimizi sanatsal yönden geliştiriyoruz.

         Öğrencilerimizin eğitim programlarıyla bağlantılı olarak kullandıkları çok amaçlı salonumuzda tüm kutlama törenlerini, şiir ve tiyatro etkinliklerini, sahne aktivitelerini ve eğitim seminerlerini düzenliyor; sınıflar arası bilgi yarışmaları ve münazaralar yapıyoruz.

         Yaşama katkı sağlayan, ahlaklı, hoş görülü, adaletli, sorumluluk sahibi ve tüm canlılara değer veren çocuklar, gençler yetiştirme gayretindeyiz. Okulumuzun bahçesinde bu amaçla düzenlenmiş bir seramız ve hayvan sevgisini aşılayabilmek amacıyla da bir akvaryumumuz bulunmaktadır.

          Dersler dışında sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılıyoruz. Çocuklarımıza sinema, tiyatro, gezi, gözlem imkânı sunan okulumuzda kâğıt ve atık pil toplama alanları oluşturarak tasarruf bilincini geliştiriyor; milli ekonomiye katkı sağlamayı öğretiyoruz. Öğrencilerimize doğayı ve toprağı temiz tutmanın, korumanın önemini aşılamaya çalışıyoruz.

          Okulumuz bünyesinde yakın zamanda açılan ana sınıfımız ile küçük ve sevimli yavrularımıza eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

          Bilimsel, teknolojik, kültürel gereksinimler doğrultusunda nitelikli bir eğitim sunan okulumuzda rehberlik faaliyetlerini de en etkili şekilde yürütmeye gayret gösteriyoruz. Rehberlik servisimizin öncülüğünde öğrencilerimizi daha iyi tanıyabilmek için ev ziyaretleri gerçekleştiriyor, veli toplantılarımız sayesinde velilerimizle iş birliği yapma fırsatı yakalıyoruz. Okulumuz sekizinci sınıf öğrencilerine ortak sınavlar öncesinde test çözme teknikleri ve sınav kaygısını gidermeye yönelik seminerler veriyor, lise tercihlerine şekil verme amacıyla da liselere geziler düzenliyoruz.

          Milli Eğitim Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında etütler ve hafta sonu kursları düzenliyoruz. Düzenli olarak 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencilerimize denemeler yaparak dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. LGS' ye yönelik her türlü destekleyici faaliyeti titizlikle planlıyor, liseye giriş sınavında her yıl il çapında güzel dereceler elde ediyoruz.

          Geleneklerimiz bizim için önemlidir. Bu amaçla öğrenci ve öğretmenlerimiz ile iftar yemekleri hazırlıyor, geleneksel olarak kermes ve aşure etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. On bir ayın sultanı Ramazan ayında hafız öğrencilerimiz ile mukabele geleneğini devam ettiriyoruz.

           Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu olarak pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyoruz. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda birbirinden ilginç projeler geliştiriyor; ilçe, il ve ülke çapında birçok yarışmaya katılım göstererek birçoğundan ödüller kazanıyoruz.

           Yüce Mevla'nın yetimleri korumamız ve onları gözetmemiz yönündeki buyruğuna binaen yetimlere, yardıma muhtaç kişilere destek oluyor; kardeş okulumuzla aramızda sevgi ve yardımlaşma köprüleri kuruyoruz.       

            Biz imam hatip ortaokuluyuz. Kur'an ve iman nuruyla aydınlanmış bir neslin inşası için yola çıkmışız. Güzel dinimizin gereklerini yerine getiren bireyler yetiştirme gayretindeyiz. Vakit namazlarımızı ve cuma namazını okulumuzun mescidinde huşu içinde öğrencilerimizle birlikte eda ediyoruz.

            Sevgili Öğrenciler,

            Yeni eğitim-öğretim yılına tüm birimlerimiz ve eğitim kadromuz ile hazırız. Sizleri de bu güzel imkânlardan yararlanmak ve Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu ailesine katılmak üzere okulumuza bekliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.04.2013 - Güncelleme: 07.04.2023 16:53 - Görüntülenme: 4474
  Beğen | 44  kişi beğendi