Rehberlik

2022-2023 eğitim- öğretim yılında Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı merkezinde değerler kulübü ile etkinlik düzenlenmiştir.

May

Günümüzün güncel problemlerine önem vermekte ve bu yolda çalışmalara devam ediyoruz. Okulumuzda görev yapan öğretmenlerimize "İstismar" konusunda bilgilerini yenilemek, görüşlerini almak ve bu konuda daha etkili bir süreç yönetebilmek amacıyla eğitim veriyoruz.

Okulumuzda 6. sınıf öğrencilerine akran zorbalığı konusunda rehberlik servisimiz bilgilendirme çalışması yapmaktadır. Önleme çalışmaları kapsamında yapılan bu çalışma zorbalığın ne olduğu, bununla karşılaştığı zaman nerelerden yardım alabileceği ve neler yapabileceği konusunda bilgi sahibi oldular.

Öğrencilerimizin hedeflerine kolayca ve bilinçli bir şekilde ulaşabilmeleri için, daha planlı programlı bir şekilde ders çalışmaları gerektiği vurgulandı. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimize, onların da görüşleri alınarak verimli ders çalışma planı hazırlandı.

Sınıf risk haritamızı ve okul risk haritamızı belirlemek amacıyla öğrencilerimize "Risk Analizi Envanteri" uygulandı.

Ekm

Öğrencilerimizin psikolojik ve ruhsal sağlığı yanında fizyolojik  sağlığı da bizler için çok önem arz ediyor. Çok sevgili öğrencilerimize Snellen Göz Tarama Testi uygulanmıştır.  Uygulanmaya devam etmektedir. Sonuçlar velilere bildirilecektir.

Ekm

Geçmişten günümüze süregelen bizleri biz yapan değerlerimizin devam ettirilmesine büyük önem veriyoruz. Değerler eğitimini daha kaliteli yürütmek amacıyla öğrencilerle birlikte Anadolu Gençlik Vakfı'na ziyarete gidilmiştir. Orada öğrencilerin bakış açılarını geliştirmek amacıyla zeka ve fiziksel oyunlar oynandı, çeşitli aktiviteler yapıyoruz.

Sevgili Çocuklar, bizler değerlerimizle varız. Geçmişten bugüne temel taşımız olan değerlerimizi biz yaşattık sizler devam ettireceksiniz. Her ay farklı bir değeri işlemek üzere yola çıkıyoruz. Sevgilerle...