Dilimizin Zenginlikleri

Ock

Bakanlığımız tarafından düzenlenen “Dilimizin Zenginlikleri “ projesinin “Sözlük Özgürlüktür” teması altında yer alan Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması’nı okulumuzun çok amaçlı salonunda gerçekleştirdik.

Öğrencilerimizin özgüven duygusunu geliştirmek, Türkçedeki söz hazinesini ve söz dağarcığını tanımalarını sağlamak,  toplum içindeki duruşlarına olumlu ve kalıcı bir nitelik kazandırmak, onları kişisel ve sosyal yönden desteklemek, okuyan ve düşünen nesillerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak gibi oldukça güzel amaçlarla gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, komisyonda görev alan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Anadolu'da Türk şirinin öncüsü olan halk şairimiz Yunus Emre'nin şiirlerinde kullandığı ve "Gönül Çalab'ın Tahtı" adlı "Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğe" içinde yer alan kelimelerden bir afiş çalışması hazırladık. Oluşturulan eserler arasından olul birincisini seçtik.

Öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve önemli eserlerini tanıması, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenmesi, milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmesi gibi oldukça güzel amaçlar için yüretmekte olduğumuz "Dilimizin Zenginlikleri" projesinin aralık ayı etkinliğinde okul birincisi seçilen afişimiz 8/E sınıfından Bahanur ÖZCAN adlı öğrencimize ait.

"Sözlük Özgürlüktür" diyor, çalışmalarımıza aynı inanç ve azimle devam ediyoruz...