TRABZON / ORTAHİSAR - Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu

Hedef LGS Çalışmalarımız

May

24 HAZİRAN-31 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA 6 HAFTA BOYUNCA 7. SINIFTAN 8. SINIFA GEÇECEK ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK LGS HAZIRLIK KAMPI YAPILACAKTIR.

May

8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE OKUL REHBER ÖĞRETMENİMİZ NUR BANKOĞLU TARAFINDAN SINAV KAYGISIYLA BAŞ ETME YOLLARI İLE İLGİLİ SEMİNER ÇALIŞMASI YAPILDI. ÖĞRENCİLERE SON BİR AY KALA KAYGILARIYLA BAŞ ETMELERİ İÇİN TAKTİKLER VERDİ.BU SAYEDE SINAVDA KAYGILARINI KONTROL ETMEYİ ÖĞRENDİLER.

Mrt

5 Mart 2024 Salı günü Hedef LGS kapsamında 7.sınıf velilerimize yönelik okulumuz Rehberlik Servisince bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Mrt

Hedef LGS 2024 liseslere hazırlık programı ile ilgili öğretmenlerimiz bilgilendirildi.

Şbt

Okulumuz 7.sınıf öğrencilerine seneye girecek oldukları LGS ile ilgili Rehber Öğretmenimiz Nur Bankoğlu tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Şbt

8.sınıf velileriyle yapılan toplantıda velilerimiz okulda uyguladığımız deneme sınavlarının analizleri hakkında okulumuz rehberlik servisi tarafından bilgilendirildiler.

Şbt

Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü Ahmet Bektaş başkanlığında, Dursun Kurt AİHL salonunda İl Rehberlik koordinatörü Hedef LGS projesine dahil olan İmam Hatip okullarının HEDEF LGS koordinatörleriyle il toplantısı gerçekleştirildi.

Şbt

Okulumuz Rehber Öğretmenleri tarafoından 8. sınıf öğrencilerimize "Etkili Ders Çalışma Yöntemleri" konulu seminer düzenlenerek bu konuyla ilgili hazırlanan broşür öğrencilerimizle paylaşıldı.

Ock

Yarıyıl kamp programı dahilinde 8.sınıf öğrencilerimizi LGS hazırlık sürecinde daha fazla yeni nesil sorularla karşılaştırmak, zamanı verimli kullanmak ve onları LGS sürecinde desteklemek adına okulumuzda üç gün deneme sınavı yapıldı. Deneme sınav sorularının cevapları öğretmenlerimizce öğrencilerimize aktarıldı. Öğrencilerimize bu kapsamda günlük olarak en az 270 soruyu düzenli bir şekilde çözmüş oldular. Motivasyonlarını artırmak ve okulumuzda bir aile ortamında kendilerini hissettirmek amacıyla okulumuz bahçesindeki kamelyada mangal yapıp öğrencilerimizle keyifli anlar yaşatıldı.

Ara

Okulumuzda yürütülen Hedef LGS projesi kapsamında 8. sınıf öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak amacıyla onları Zigana Kayak Merkezi’ne götürdük.

Ara

8.sınıf öğrencilerimizin LGS sürecinde motivasyonlarını artırmak amacıyla onları Aybüke filmine götürdük.

Ara

8.sınıf öğrencilerimize okumayı sevdirmek ve LGS sürecinde deneme sınavlarındaki hızlarını artırmak amacıyla okulumuzda Kitap Projesi yürütücüsü öğretmenimiz Anıl Kaymak tarafından hızlı okuma teknikleri hakkında sunum yapıldı.

Ara

Okıulumuzda uygulanan projeler kapsamında ilçe denemesinde ilk 200'e giren 8.sınıf öğrencilerimizi ödüllendirdik.