Ekm

Bireyselleştirilmiş eğitim programına ihitiyacı olan öğrencilerimiz için ders öğretmenleri ve aileleri bir araya getirerek toplantılarımızı yaptık.

Ekm

Örnek sınıf uygulamasında bu ay seçilen sınıflarımız 5C, 6F, 7A, 8D oldu. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ekm

Zümre Öğretmenlerimizle birlikte toplantılar düzenleyerek genel durum hakkında istişarelerde bulunduk. Öğretmenlerimize teşekkür eder,kolaylıklar dileriz.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Hafızlığını tamamlayıp Hafızlık Sınavında başarılı olan öğrencilerimize Okul İdaresi tarafından plaket verildi.

Plaket alan öğrencilerimiz;1-Meryem ÇELEBİ, 2-Zeynep Ravza KADI, 3-Sena Nur İSKENDEROĞLU, 4-Meryem KAHRAMAN, 5-Fatıma Nur GÜNGÖR, 6-Emine Melek YİĞİT, 7-Cemre ALİBAKAN,

8-Muhammet Emin DERMAN, 9-Fahreddin AYDEMİR, 10-Ahmet Arif BAYTAR, 11-Davut Taha AYDIN...  Tebrikler

Çiçek dürbünün keşfedilmesi ve yapımına değinilerek o süreçteki bilim insanın hayal gücü ve yaratıcılığı tartışma tekniğiyle tartışılıp öğrencilerden hayal dünyalarından yola çıkarak çiçek dürbünü yapmaları istendi. 7E sınıfı öğrencilerine ve Türkçe Öğretmenimiz Selma Karlankuş'a teşekkür ederiz.

Büyük emek vererek ortaya çıkan e-twinning projelerinde yer alan öğrencilerimize teşekkür eder, projeleriyle uluslararası kalite etiketi almaya hak kazandıkları için de öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

İstiklal Marşı ile başlayan tören, Din Kültürü Öğretmeni Paşa Cihan'ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam ederken,  Okul Müdürü Murat Bozlar'ın açılış konuşması ve e-twinning projelerinde yer alan öğrencilerin sertifikalarını almalarıyla son buldu. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı herkes için hayırlı uğurlu olsun.

Saygıdeğer Öğretmen Arkadaşlarım,
Değerli veliler ve
Çok sevgili Öğrencilerimiz,

2021-2022 eğitim- öğretim yılının hepimize vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olmasını Yüce Mevla'dan temenni ediyorum. Aramıza yeni katılan ana sınıfı ve 5. Sınıf ve nakille gelen öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Mezun ettiğimiz öğrencilerimize de gittikleri okullarda eğitim öğretim yolunda başarılar, kolaylıklar diliyorum.

Eğitim öğretim yılımız Yaklaşık bir buçuk yıldır ne zaman biteceği de alacağımız tedbirlere bağlı olan ve tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Korona virüs salgını tedbirleriyle başlamıştır. Salgınla mücadelede kişisel hijyen, sosyal mesafeler ve maske kullanımı, aşı olmak çok önemli hususlardır. Öğrencilerimiz, Uzun bir zamandır okullarından, öğretmenlerinden, sınıflarından uzak kaldı. Bir birimize hasret kaldık. Hiçbir şey okul ortamında olan yüz yüze eğitimin yerini tutmaz. Okulun bahçesi, salonu, merdiven ve koridorları, yemekhanesi, mescidi ve tüm etkinlikleri ile bir eğitim yuvasıdır. Onun için bu nimetlerin tüm paydaşlar olarak kıymetini bilmeli, devamı için tedbir almalı ve dualarımızı eksik etmemeliyiz. "Biz, geleceğimiz olan öğrencilerimizle mutluyuz; ve onları en güzel şekilde eğitmek zorundayız." Biz ki bu güzel ülkemizin yarınlarına talibiz.

Okulumuzda hemen hemen 12 ay akademik ve dini eğitim verilmekte evlatlarımız vatanımıza ve dinimize faydalı olmaları için gayret sarf edilmektedir. Bu zor görevi üstlenen ve başarıyla yürüten öğretmenlerimize can u gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü muallimlik, Peygamber mesleği olup sabır, sevgi, şefkat gerektiren zor bir vazife ancak meyveleri dünya ve ahirette bol olan bir görev.

Tabi başarının okul, veli ve öğrenciden geçeceğini  hatırlatmak isterim. Eğitim evde başlar sokakta şekillenir okulda tamamlanır. Velimiz evladını takip etmeli, öğretmenleriyle diyalog halinde olmalı, iyi bir arkadaş ortamı hazırlamalı, helal kazanç ile beslemeli, edep ve terbiye konusunda azami gayret göstermelidir. İnsan kolay yetişmiyor. Bizler emanet olarak aldığımız öğrencilerimize akademik eğitim yanında dini eğitim vermekte, gönül ve ruh dünyalarını zenginleştirmek için elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız.

Değerli öğrencilerim Hiç kimse başarı merdivenlerine elleri cebinde tırmanamaz. Onun için planlı ve programlı olmanız çok önemli. Devletimizin sizlere hediye olarak gönderdiği ders kitapları dostunuz olsun. Öğretmeninizi iyi dinler, dersimizi takip edip, verilen ödevlerimizi zamanında yapar, ayrıca evde her gün düzenli aralıklarla tekrar yaparsanız, emin olun başarı sizin için kaçınılmaz olur; Lgs ve yks sınavları sadece bilgiyi ölçen değil, yorum yapmayı gerektiren sorular olduğundan, bol bol faydalı kitaplar okumalı, üzerinde yorum yapmalı, okuma ve yorumlama yeteneğimizi geliştirmeliyiz. Yürümeye yeni başlayan ve ikide birde düşen bir çocuk nasıl pes etmiyor, sürekli ayağa kalkarak denemeye devam ediyorsa sizler de pes etmemeli, sürekli ilmi ve bilgiyi arayanlardan olmalısınız. Rabbim ilmimi artır.. diye dua etmeli; bilenle bilmeyenin asla eşit olamayacağını aklınızdan çıkarmamalısınız.

Sağlığınıza dikkat ettiğiniz, okula ve derslerinize ilginizi ve gayretinizi sıcak tuttuğunuz sürece başarı sizler için kaçınılmaz olacaktır.

Sizleri saygıyla selamlıyor, 2021-2022 Öğretim yılının okulumuz, öğrencilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum....    6 Eylül 2021

Murat BOZLAR

Tem

Ortahisar İlçe Müftümüz Sayın Selami Bağcı okulumuzda açılan yaz dönemi Kuran kursunu ziyaret etti.

Tem

Haz

Benim Dünyam Benim Masalım eTwinnig projesinde yer alan öğrencilerimize başarılarından ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.