May

Okulumuz Sosyal Bilgiler zümre öğretmenleri ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile öğrencilerimize yönelik Kanuni Evi' ne gezi düzenlendi. Öğrencilerimiz tarihi bir mekanda bulunmanın ve ecdadımızı yakından tanımanın mutluluğunu yakından yaşadılar.

May

Okul Müdürümüz Murat Bozlar, Kars Merkez İHO organizasyonunda Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı Yönetici Hareketlilik Programına katıldı. Koordinatör Aysun Mete ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen katılımcılarla program icra edildi.

May

Okursuz Kütüphane Kalmasın projesi kapsamında "Büyülü Gezegene Yolculuk" ve "Koku, Sandık ve Cüce Gringutlar" adlı kitapların yazarı olan Zeynep Eyüpoğlu'nu okulumuza davet ederek öğrencimizle buluşturduk.

May

Anasınıfı ögrencilerimizle değerler eğitimi kapsamında Bahçecik Belde Camiini ziyaret ettik.

May

Okulumuzda her kademede sınıflar arası İngilizce kelime bilgi yarışması yapıldı. Heyecanlı bir şekilde yarışan öğrencilerimize, yarışmayı yöneten İngilizce zümre öğretmenlerinden Ömer Türkoğlu, Serpil Uzun, Köksal Yazıcı ve Seda Selcen Mutlu'ya teşekkür ederiz. Yarışmayı 5. Sınıf şubelerinden 5C, 6.sınıf şubelerinden 6C, 7. Sınıf şubelerinden 7E ve 8.sınıf şubelerinden 8E kazanmıştır. Öğrencilerimizin başarıları daim olsun.

May

Bahçecik İmam Hatip Ortaokulunun ön ve arka bahçesinde bulunan uygun alanlara öğretmen, veli ve öğrenciler için kamelyalar ve oturma alanları oluşturuldu. Kamelyalarda bazı etkinliklerin ve lgs kamplarının düzenlenmesi sağlandı.Oluşturulan alanların paydaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

May

Tartışarak Anlaşıyoruz” münazara etkinliği, “40 Kavram” ve“40 Şair 40 Şiir” etkinlikleri gibi öğrencilerin düşünce  dünyasını zenginleştiren, şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlayacak edebî faaliyetlere ağırlık vermekteyiz. Organize eden öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

"Okursuz Kütüphane Kalmasın" projesi kapsamında "Kitap-Sohbet-Sinema" etkinliği gerçekleştirmek üzere okulumuz 7-E sınıfı öğrencileri ile Ata Ortaokulunu ziyaret ettik.

Aynı adla sinemaya uyarlanan Markus Zusak'ın "Kitap Hırsızı" adlı kitabını eş zamanlı okuyarak değerlendirdik ve ardından hep birlikte filmini izledik.

İkinci Dünya Savaşı'nı konu edinen kitap, savaşın insan hayatı üzerindeki yıkıcı etkilerini akıcı ve açık bir anlatımla okurlarına sunuyor. Yaşanan tüm kötülüklere rağmen sıcacık, sevgi dolu ve umutlu bir yaşamın ilgiçekicihikayesini gözler önüne seriyor.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Ata Ortaokuluna ve kıymetli öğretmenleri Sayın Nuriye Erdoğan ve Sayın Tuğba Yakıcı'ya okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

May

Giresun' da düzenlenen okul sproları karate bölge turnuvasında okulumuz 8. sınıf öğrencisi Nebil Eymen ÇELEBİ bölge birincisi olmuştur. Öğrencimiz Türkiye Şampiyonasında okulumuzu temsil edecektir. Başarılar dileriz.

May

İlimizde düzenlenen bisiklet yarışmalarında Yıldız Erkekler kategorisinde Ekin Doruk Bayraktar, Behlül Eyüboğlu, Muhammed İkbal Çolak, Nebi Özer, Kerem Ayyıldız ve Ömer Faruk Aygün takım halinde 1. oldular. Küçük Erkekler kategorisinde Efekan Şahin, Fatih Eymen Akbulut, Talha Çınar Doğan, Yusuf Maraba, Muhammed Eyüboğlu ve Kerem Şahin takım olarak 2. oldular. Yıldız Kızlar kategorisinde Nimet Narin, Serranur Akın, Berra Türk, Sümeyye Korkmaz, Zehra Çolak ve Sudenaz Erdoğdu takım olarak 3. oldular. Küçük Kızlar kategorisinde Yüsra Demir, Zeynep Şahin, Beyzanur Taşkın, Melek Neva Kınalı, Merve Yavuz ve Sevde Naz Şahin takım olarak 4. oldular. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Nis

Öğrencilerimizle daha iyi iletişim kurabilmek için Ergen Psikolojisiyle ilgili kitaplar öğretmenlerimiz tarafından okunarak bilgi paylaşımında bulunuldu. Bu kapsamda son deneme sınavlarında tüm sınıflar nezdinde ilk 5 e giren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Okul Rehberlik Servisimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek için süreki olarak hayırda yarışalım programları düzenlenir. Fakir olan Afrika ülkelerinde 25 adet su kuyusu, 2 mescid, 1 yetimhane okulumuz adına yapıldı. İlkokullara kitap bağışı kampanyası düzenlendi. Şu anda da depremden etkilenen kardeş okulumuz Gaziantep Şehitkamil Fadıloğlu İmam Hatip OO na yardım faaliyeti düzenlenmiştir. Emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzun uygun alanlarına özellikle okul koridorlarına hat sanatı kullanılarak, değerler eğitimini destekleyen tarihi dokularla duvar yazıları ve hadisler yazıldı. Hat sanatını teşvik eden Görsel Sanatlar Öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Türkiye Büyük Milet Meclisimizin açılışının 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Velilerimizin de katıldığı törende okulumuzun anasınıfı öğrencileri hazırladıkları gösteriyle törene renk kattılar. Sandalye kapmaca, yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları ile öğrencilerimiz de eğlendiler. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Akademik rehberlik kapsamında; Trabzon Ticaret İl Müdürü yazar Sayın Kasım Tiryaki okulumuz öğrencileri ile imza gününde buluştu. "Derinin Türküsü" adlı kitabını öğrencilerimiz için imzalayan ve öğrencilerimizle güzel bir söyleşi yapan yazara çok teşekkür ederiz.